Bu sayfayı yazdır

Hassas ve Konfor Tip Klima Arasındaki Fark Nedir ?

İklimlendirme en genel halde, kapalı bir ortamın konfor amacıyla insan, hayvan ve bitkilerin veya endüstriyel bir mamulün üretilmesi ve korunması sırasında atmosferik şartların otomatik olarak kontrol altında tutulması işlemi olarak ifade edilir. Pratikte ise iklimlendirme, havanın ısıtılması, soğutulması, nemlendirilmesi veya neminin alınması bir başka deyişle ortamdaki havanın şartlandırılması işlemine denir.

Isıl konfor ise; insanın bulunduğu ortamdan duyduğu memnuniyettir.

Sistem odalarımızın olmazsa olmazlarından hassas kontrollü iklimlendirme çözümlerinden bahsedelim. Sistem odalarında hassas network ve data sistemleri yoğun ısı üretimi oluştururken, aynı anda bu ısının ortamdan alınıp, sistemlerin soğutulması gerekmektedir. Bu sürecin düzenli, hassas, değişen ihtiyaçlara göre programlanabilen nitelikte ve devamlılığının garantili olması çok önemlidir. Yani sistem odasında 7x24 hizmet verilebilecek nitelikte olması gerekmektedir.

Sistem odası için yapılan ve ortamdaki tüm ısı kaynaklarını modelleyen hacim soğutma hesaplamalarının ardından, ısıya çok duyarlı olan server, diğer aktif network ve elektronik donanım, istenen ısıl şartlarda faaliyet göstermesi sağlanmalıdır.

Benzer Öğeler (etikete göre)

Joomla SEF URLs by Artio