Bu sayfayı yazdır

Veri Merkezlerinde Enerji Verimliliği

Çözünürlük seviyeleri, enerji verimliliğini en üst seviyeye çıkarmak için oluşturulmuş EN 50600-2-2:2014-09; VDE 0801-600-2-2:2014-09 standartlarında tanımlanmıştır. Bu standartlar, veri merkezinin elektrik tesisatında ve altyapılarında güç tüketimi ölçüm noktalarını önerir.
Veri merkezi operatörleri PUE değeri (Güç Kullanımı Etkinliği) ile tesislerin verimliliğini ölçer. PUE değerinin 2 civarında olması, IT cihazları için harcanan her birim enerji kadar soğutma ve enerji dağıtımı için harcandığı anlamına gelir. PUE değerinin 1'e yaklaşması, IT işlemleri dışında harcanan enerjinin azaldığını göstermektedir.
PUE, toplam güç tüketiminin IT enerji tüketimine bölünmesiyle elde edilen oranı, BT yüklerini destekleyen elektrik ve soğutma altyapısının enerji verimliliğini ölçer. Tipik bir PUE 2.0 civarında, IT yükü, soğutma sistemi ve UPS sistemi en büyük enerji tüketicileri. Soğutma sisteminin yeni enerji optimizasyonu, yeni veri merkezleri için PUE'nin 1.5 veya daha düşük olmasına neden olmuştur. PUE'yi 1.5'in altına çekmek için, UPS verimliliğinin optimizasyonu gerekiyor.

KGK, bir enerji şirketi şirketi tarafından sağlanan verimin güvenilirliğini, veri merkezi tesisinin gerektirdiği% 99.9'dan% 99.999'a yükselten veri merkezi güç altyapısının kritik bir parçasıdır. Çift dönüşümlü KGK sistemleri, veri merkezi uygulamaları için tercih edilen teknoloji haline geldi.
Yeni teknoloji, BT sunucusu güç kalitesi gereksinimlerini ve şebeke elektroniğinin güvenilirliğini daha iyi anlamak için bugün mevcut UPS enerji verimliliğinde önemli gelişmeler var. Çift dönüşümlü UPS'ler için yüksek verimli çalışma modunda (daha önce "eko mod" olarak adlandırılmıştır) yapılan son teknoloji geliştirmeler, UPS enerji tüketimini neredeyse% 75 oranında düşürür. Veri merkezi endüstrisi, operasyonel güvenilirliğinden ödün vermeden çift dönüşümlü KGK'lar için bu yüksek verimlilik modunu benimseyecek.

Şebeke şebekesinin güç kalitesi UPS yüksek verimli çalışma modunun kullanılabilirliğini belirler. Şebeke elektriği ne kadar güvenilir olursa, KGK'nın yüksek verimlilik modunun kullanılabilirliği de o kadar yüksek olur. EPRI, iki yıllık bir süre boyunca ABD genelinde 200'den fazla trafo merkezindeki gerçek şebeke gerilim değişimini ölçmek için Sistem Ortalama RMS Varyasyon Frekansı Endeksi'ni geliştirdi.

EPRI, ITI (CBEMA) eğrisinin dışındaki ortalamanın yılda yalnızca yaklaşık 25 faydalı olay olduğunu ortaya koymaktadır. Bu olayların çoğunun çok kısa sürede (10 saniyeden az sürede) olmasına rağmen, gerilim olayı başına bir saatlik bir süre varsayımı UPS'in yılda yaklaşık 25 saatlik çift çevrim modunda çalışmasına ihtiyaç duyar; Yüksek verimli çalışma modu kullanılabilirliği% 99'u aşacaktır.
Eko mod UPS, son Yeşil Grid Veri Merkezi Olgunluk Modeli'nde enerji verimliliği önerisi olarak yer alıyor ve The Green Grid, yaklaşmakta olan Mart ayındaki Green Grid teknoloji forumunda "Eco Modunun Değerlendirilmesi" başlıklı bir sunum sunacak. Ayrıca, ABD EPA, yaklaşmakta olan UPS'ler için Energy Star şartnamesine eko modunu ekledi ve hatta eko modu kullanarak UPS sistemlerinde enerji tasarrufu için yenilikçi bir strateji olduğunu belirtti.
Yüksek verimli UPS çalışma modunun maliyet tasarrufu, 10 yıllık bir ömrü boyunca değerlendirildiğinde önemlidir. 5 MW IT yüklü bir veri merkezi için KGK'yı geleneksel çift dönüştürme modunda çalıştırmak, 10 yıl boyunca 4,5 milyon doları aşan güç maliyetini 0,10 $ / kWh varsayar hale getirecektir. UPS'in yüksek verimlilik modunda çalışan aynı veri merkezi, yalnızca 1.2 milyon dolarlık bir enerji maliyetine sahip olacak ve 10 yılda 3.2 milyon dolarlık bir tasarruf sağlıyor.

Benzer Öğeler (etikete göre)

Joomla SEF URLs by Artio